Un Târg de Paşte de toţi banii

Un Târg de Paşte de toţi banii

Va fi târg cum altul nu-i în Bănie, de Paşte, promite edilul de acolo, după ce a pus în topurile Europei târgul de Crăciun. Numai că, feeria…mai ceva ca-n Alice în Ţara Minunilor costă. În jur de 130.000 de euro va cheltui primăria pentru decoruri din celebra poveste. Dacă în anii trecuţi Târgul era amplasat în centrul oraşului, acum va fi în Parcul Nicolae Romanescu. Şi nu e păcăleală, se va deschide de la 1 aprilie.

Decoraţiuni stradale, căsuţe din lemn, echipate cu instalaţii electrice, o prinţesă ale cărei costuri ajung şi la 36.000 de lei, dar şi iepuraşi, soldaţi, ceşti de cafea sau piese de şah vor împodobi oraşul de sărbătoare. Cinci dintre căsuţele din lemn, care vor fi amplasate la târg, au fost construite de craioveanul Gabi Rizea, dar şi de mai mulţi artişti şi sculptori renumiţi din ţară.

Timp de o lună, craiovenii se vor putea bucura de Târgul de Paşte, însă nu toţi sunt încântaţi. Dar, să nu uităm nici de Târgul de Crăciun, care s-a situat pe locul al treilea în topul celor mai frumoase târguri organizate în Europa. Însă de curând au venit şi facturile la energie pentru luna decembrie.

Primăria Craiova a dat din bugetul local aproximativ 130.000 de euro. Dar costul cu exactitate se va şti după ce vor ajunge în Craiova aceste căsuţe şi decoraţiuni. Târgul de Paşte va fi organizat, anul acesta, în perioada 1 aprilie - 1 mai, în Parcul Nicolae Romanescu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt