Un Târg de Paște de toți banii - Prima News

Un Târg de Paște de toți banii

Va fi târg cum altul nu-i în Bănie, de Paște, promite edilul de acolo, după ce a pus în topurile Europei târgul de Crăciun. Numai că, feeria…mai ceva ca-n Alice în Țara Minunilor costă. În jur de 130.000 de euro va cheltui primăria pentru decoruri din celebra poveste. Dacă în anii trecuți Târgul era amplasat în centrul orașului, acum va fi în Parcul Nicolae Romanescu. Și nu e păcăleală, se va deschide de la 1 aprilie.

Decorațiuni stradale, căsuțe din lemn, echipate cu instalaţii electrice, o prințesă ale cărei costuri ajung și la 36.000 de lei, dar și iepurași, soldaţi, cești de cafea sau piese de şah vor împodobi orașul de sărbătoare. Cinci dintre căsuțele din lemn, care vor fi amplasate la târg, au fost construite de craioveanul Gabi Rizea, dar și de mai mulți artiști și sculptori renumiți din țară.

Timp de o lună, craiovenii se vor putea bucura de Târgul de Paște, însă nu toți sunt încântați. Dar, să nu uităm nici de Târgul de Crăciun, care s-a situat pe locul al treilea în topul celor mai frumoase târguri organizate în Europa. Însă de curând au venit și facturile la energie pentru luna decembrie.

Primăria Craiova a dat din bugetul local aproximativ 130.000 de euro. Dar costul cu exactitate se va ști după ce vor ajunge în Craiova aceste căsuțe și decorațiuni. Târgul de Paște va fi organizat, anul acesta, în perioada 1 aprilie – 1 mai, în Parcul Nicolae Romanescu.

Total
0
Shares
Total
0
Share