Un român în trenul morţii

Un român în trenul morţii

Un tânăr de 34 de ani este printre cei dispăruţi în tragicul accident feroviar din Grecia. Îl cheamă Ionuţ Culea, locuia şi muncea acolo, iar fratele şi apropiaţii lui îl caută cu disperare, din spital în spital. Imaginile cu fotografiile tânărului au făcut înconjurul presei din Grecia. Şi alţi oameni dispăruţi sunt căutaţi de apropiaţi, în timp ce tensiunea în ţară creşte, iar protestele sunt din ce în ce mai violente. Până acum bilanţul victimelor se ridică la 57 de morţi.

Ionuţ a mers în Grecia să lucreze în construcţii. Acum două zile se întorcea din Atena, pentru a-şi lua permisul auto. Locuinţa sa din Katerini se află la mai puţin de o oră distanţă de locul accidentului. Ultimul dialog l-a purtat cu fratele său, care locuia cu el, cu doar câteva minute înainte ca cele două trenuri să se ciocnească.

De două zile, fratele şi colegii de muncă din Grecia, dar şi rudele de peste hotare îl caută cu disperare. Ionuţ nu se regăseşte nici pe lista morţilor şi nici pe cea a răniţilor.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că românii din Grecia care se află într-o situaţie de urgenţă au la dispoziţie două numere de telefon pe care le pot apela. Atât Ambasada României din Atena, cât şi Consulatul General din Salonic.

Şi autorităţile greceşti îi caută în continuare pe cei 56 de oameni dispăruţi. Familiile sunt disperate.

În timp ce ancheta este în desfăşurare, protestele escaladează în toată ţara. Mii de greci au ieşit pentru a doua zi în stradă, atât în Atena cât şi la Salonic. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene.

Până acum a fost pus sub acuzare şeful gării din Larissa, care, potrivit autorităţilor, ar fi dat un ordin greşit ce a dus la coliziune.

Lucrătorii feroviari din Grecia acuză guvernul de neglijenţă. Protestul lor a afectat atât mersul trenurilor din întreaga ţară, cât şi metroul din Atena.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt