UE interzice importurile de carburanți din Rusia - Prima News

UE interzice importurile de carburanți din Rusia

De duminică Uniunea Europeană va interzice importul de carburanți din Rusia. La două luni după după ce a interzis majoritatea importurilor de țiței din Rusia blocul comunitar își extinde embargoul şi asupra livrărilor rusești de motorină și benzină. Chiar dacă în decembrie Ministrul Energiei dădea asigurări că nu vom fi afectați, specialiştii vorbesc totuşi despre posibile preţuri mai mari la pompă.

Anul trecut Rusia a furnizat aproximativ jumătate din importurile de motorină din Europa. În ultimele săptămâni rafinăriile europene și-au pregătit rezerve pentru acest moment. Doar în primele opt luni ale anului trecut România a importat o cantitate de peste cinci milioane jumătate de tone de petrol dintre care aproape două milioane din Rusia.

Încă din decembrie Ministrul Energiei, Virgil Popescu a susținut că embargoul Uniunii Europene împotriva țițeiului din Rusia nu va avea efecte asupra României. Întrucât cele trei benzinării cunoscute au găsit alternative.Dar, specialiștii spun că economia României poate fi afectată.

Și șoferii sunt îngrijorați că ar putea să plătească mai mult la benzină și motorină. În mod normal consumul de petrol din România este de 10-11 milioane de tone. Numai o treime este însă extras din ţară.

Total
0
Shares
Total
0
Share