Tragedie și Siberia, 52 de morți - Prima News

Tragedie și Siberia, 52 de morți

Rusia e în doliu după cel mai grav accident minier din ultimul deceniu. 52 de oameni, mineri și salvatori, au murit în urma unui incendiu în abataj. Trei șefi ai companiei care operează exploatația au fost arestați de autorități. În momentul producerii accidentului în subteran se aflau 285 de persoane.

Mina în care a avut loc tragedia se află în regiunea Kemerovo, la peste 3.500 de km de Moscova. Intervenția
salvatorilor a fost mult îngreunată de temperaturile polare în care s-au desfășurat operațiunile. Cinci dintre ei au murit deja în încercarea de aduce cât mai mulți mineri la suprafață. Zeclor de morți, li se adaugă și peste 50 de răniți. Majoritatea au suferit intoxicații cu fum.

Explozia ar fi fost generată de o scurgere de gaz. Posibilitatea unei noi deflagrații a determinat autoritățile să ia
o decizie radicală.

Unul dintre salvatori, despre care se credea inițial ca a murit, a fost găsit în viață și internat în spital. Președintele rus Vladimir Putin și a exprimat public condoleanțe.

Autoritățile locale sunt de părere că șansele să mai existe supraviețuitori sunt extrem de mici. Șeful minei, adjunctul acestuia și șeful de șantier au fost arestați de polițiști și sunt anchetați pentru neglijență și încălcarea normelor de siguranță.

Total
0
Shares
Total
0
Share