Tragedie şi Siberia, 52 de morţi

Tragedie şi Siberia, 52 de morţi

Rusia e în doliu după cel mai grav accident minier din ultimul deceniu. 52 de oameni, mineri şi salvatori, au murit în urma unui incendiu în abataj. Trei şefi ai companiei care operează exploataţia au fost arestaţi de autorităţi. În momentul producerii accidentului în subteran se aflau 285 de persoane.

Mina în care a avut loc tragedia se află în regiunea Kemerovo, la peste 3.500 de km de Moscova. Intervenţia
salvatorilor a fost mult îngreunată de temperaturile polare în care s-au desfăşurat operaţiunile. Cinci dintre ei au murit deja în încercarea de aduce cât mai mulţi mineri la suprafaţă. Zeclor de morţi, li se adaugă şi peste 50 de răniţi. Majoritatea au suferit intoxicaţii cu fum.

Explozia ar fi fost generată de o scurgere de gaz. Posibilitatea unei noi deflagraţii a determinat autorităţile să ia
o decizie radicală.

Unul dintre salvatori, despre care se credea iniţial ca a murit, a fost găsit în viaţă şi internat în spital. Preşedintele rus Vladimir Putin şi a exprimat public condoleanţe.

Autorităţile locale sunt de părere că şansele să mai existe supravieţuitori sunt extrem de mici. Şeful minei, adjunctul acestuia şi şeful de şantier au fost arestaţi de poliţişti şi sunt anchetaţi pentru neglijenţă şi încălcarea normelor de siguranţă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt