VIDEO. În plin sezon turistic, Spania şi Italia se confruntă cu un val de caniculă, plus incendii. Ce zone sunt vizate?

VIDEO. În plin sezon turistic, Spania şi Italia se confruntă cu un val de caniculă, plus incendii. Ce zone sunt vizate?

În plin sezon turistic, Spania şi Italia se confruntă cu un val de caniculă extrem, plus incendii de vegetaţie. În Barcelona maximele au ajuns la 40 de grade Celsius. În timp ce în Madrid sute de pompieri luptă cu flăcările. Pe fundalul unor temperaturi extrem de ridicate, şi capitala Italiei înfruntă un episod de incendiu de vegetaţie.

 

Sute de pompieri încearcă să controleze un incendiu de vegetaţie care face ravagii de miercuri în localitatea Loeches din Madrid. Din imagini se poate observa că flăcările sunt foarte aproape de casele oamenilor. Un alt incendiu puternic de vegetaţie a izbucnit şi în Alicante. Serviciile regionale de urgenţă au declarat că 150 de oameni au fost evacuaţi şi încă nu se pot întoarce la casele lor.

Nici Italia nu a fost ferită de incendii. Flăcările au izbucnit pe un deal împădurit şi s-au extins rapid spre capitala italiană. Şase blocuri de locuinţe au fost evacuate, la fel şi tribunalul, dar şi sediul televiziunii naţionale.

Începând de marţi, Spania se confruntă cu un nou val de căldură intensă. În Barcelona maximele au ajuns la 40 de grade. Aceasta temperatură a mai fost înregistrată anterior în iulie 1982. Şi nopţile sunt tropicale, cu minime de 27 de grade Celsius. Autorităţile catalane au activat un plan de urgenţă pentru caniculă şi au instalat 350 de adăposturi pentru a oferi hidratare şi umbră oamenilor.

Meteorologii spanioli au anunţat că începutul de toamnă are şanse de 70% să aducă temperaturi peste valorile normale.  

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt