VIDEO. Grecia trece din nou prin coşmarul incendiilor de vegetaţie. Şase sate au fost evacuate

VIDEO. Grecia trece din nou prin coşmarul incendiilor de vegetaţie. Şase sate au fost evacuate

Doi bărbaţi au murit într-un incendiu de vegetaţie care face ravagii în apropiere de Atena. Pompierii, locuitorii, dar şi voluntarii luptă cu flăcările pentru a treia zi la rând, care se apropie ameninţător de oraşul Corint. Peste noapte, şase sate au fost evacuate, ca măsură de precauţie.

Grecia trece din nou prin coşmarul incendiilor de vegetaţie. De trei zile arde o pădure în apropierea oraşului Corint, care se află la o distanţă de 140 de kilometri vest de Atena. Peste noapte, şase sate au fost evacuate, ca măsură de precauţie. În dimineaţa zilei de marţi, un fum dens acoperea oraşul Corint.

 

@greekreporter A wildfire is spreading in Rozena, Xylokastro (Corinthia). Evacuation orders were issued for Kavouri and Kato Kavouri about half an hour ago, directing residents towards Pyrgos. Earlier evacuations had also taken place in the area, as residents received a message from 112. . . . #credit : krok7517100 / X . . . #fyp #greece #newstok #greeknews #wildfire #corinthia ♬ M83 Solitude - Grace

Incendiile au făcut deja primele victime. Doi localnici, în vârstă de 35 şi 40 de ani, care ajutau pompierii în lupta cu flăcările, au murit. Trupurile carbonizate ale celor doi bărbaţi au fost găsite în apropierea satului Ellinikon.

Incendiul de lângă Corint a forţat sute de oameni să-şi părăsească casele, însă unii au ales să rămână şi să lupte cu flăcările.

"Am scăpat de flăcări pentru că am încercat să le stingem. Nu am putut să plecăm. Era imposibil! Trebuia să ne apărăm locuinţele, casele noastre.”, povesteşte un localnic. 

Incendiul de lângă Corint a făcut scrum zeci case şi o biserică.

"Da, a ars o bisericuţă din satul Ogios Konstantinos, flăcările au ars a copacii, a distrus multe culturi, adică în general a făcut multe pagube pentru că sunt foarte multe hectare cu livezi de măslini. Flăcările puternice s-au extins brusc peste drum.”, spune un localnic. 

Grecia, ca şi alte ţări din sudul Europei, este afectată de incendii masive în fiecare din vară, care au fost amplificate de încălzirea globală. Anul acesta, ţara a înregistrat cea mai fierbinte vară din istorie, cu maxime de 50 de grade Celsius.

 

Afla mai multe despregreciaincendiucorint
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt