Un nou stat american introduce Biblia şi cele Zece Porunci în programa şcolară

Un nou stat american introduce Biblia şi cele Zece Porunci în programa şcolară

Toate şcolile din Oklahoma sunt obligate să includă Biblia şi cele Zece Porunci în programele lor şcolare, cu efect imediat, a anunţat joi, într-un memorandum şeful educaţiei din stat, scrie CNN.

În cadrul unei reuniuni a Consiliului de Stat al Educaţiei, superintendentul de stat al instrucţiunii publice din Oklahoma, Ryan Walters, a declarat că Biblia este "unul dintre cele mai fundamentale documente utilizate pentru Constituţie şi pentru naşterea ţării noastre".

"Este foarte clar pentru noi că, în standardele academice din Oklahoma, Biblia este un document istoric necesar pentru a-i învăţa pe copiii noştri despre istoria acestei ţări, pentru a avea o înţelegere completă a civilizaţiei occidentale, pentru a avea o înţelegere a bazei sistemului nostru juridic", a spus Walters.

Fiecare clasă din stat, de la clasa a V-a la a XII-a, trebuie să aibă o Biblie şi toţi profesorii trebuie să predea din Biblie în clasă, a spus Walters.

Memorandumul din Oklahoma urmează unei legi din Louisiana, adoptată la 19 iunie, care obligă toate sălile de clasă publice să afişeze cele Zece Porunci. 

Afla mai multe despreoklahomabibliesua
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt