Un nou drog periculos a apărut în România

Un nou drog periculos a apărut în România

Un nou drog periculos a intrat în România. Vorbim despre Khat, o plantă cultivată în Africa şi în Orientul Mijlociu. Traficanţii reuşesc să-l introducă în ţară, ascuns în baxuri de banane sau alte fructe. Mai mult, spun experţii antidrog, din frunzele plantei se confecţionează păpuşi, astfel că transporturile nu sunt descoperite întotdeauna de autorităţi. Efectele sunt însă la fel de devastatoare ca ale cocainei.

De curând, în Alba, o şoferiţă a fost testată şi s-a descoperit că a consumat cathinonă, substanţa activă din planta khat. Este un drog relativ nou pe piaţa din Europa, fiind cultivat în Africa şi în Orientul Mijlociu. Şi e o substanţă foarte periculoasă.
Efectele drogului khat apar rapid, iar dependenţă se instalează şi ea la fel de repede. Iar preţul este destul de mare. Drogul a apărut şi pe piaţa din România. Mai ales că e uşor de introdus în ţară, iar  traficanţii nu dau de bănuit.
 
În România, drogul khat a apărut pentru prima oară în 2015: 50 de kilograme de frunze uscate au fost descoperite atunci la biroul vamal de frontieră Constanţa. Coletele erau din Etiopia şi Nigeria şi urmau să ajungă în Italia şi în Anglia. România era doar ţară de tranzit. 

Afla mai multe despredroguriromaniakhatafricdrog nou
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt