Soţia: Trăiesc tragedia vieţii mele

Soţia: Trăiesc tragedia vieţii mele

„În clipa în care ne naştem, deja îi suntem datori vieţii…cu o moarte”. Spunea adesea tânărul de 32 de ani care a murit în incendiul de la Petromidia. N-avea de unde să ştie că ziua de ieri, avea să fie aceea în care trebuie să-şi plătească… datoria. În urma exploziei alţi 4 colegi au ajuns la spital cu arsuri şi traumatisme. Familia uneia dintre victime cere transferul în străinătate.

Numele lui era Iulian Atanasiu şi avea doar 32 de ani. Lucra de peste 10 ani la rafinăria Petromidia iar ieri a intrat la serviciu dimineaţă. Nimic nu-i prevestea că avea să fie ultima lui tură…şi zi pe pământ. Urma să termine programul la ora. N-a mai apucat, însă. La 12:30 flăcările care au cuprins un sector al platformei Petromidia…i-au luat viaţa. Acasă îl aştepta o fetiţă de doar 2 ani, blondă cu ochii albaştri ca marea. Soţia lui Iulian nu şi-a găsit încă puterea să vorbească despre asta. S-a rezumat la un mesaj pe reţelele de socializare.

”Cred că pot zice că trăiesc tragedia vieţii mele. Chiar dacă am rămas fără suflet, ştiu că tati, dacă ar fi lângă
mine, mi-aş primi cel mai de vis şut în fund pentru a mă ridica, şi mai ştiu că nu s-ar plictisi să facă asta iar şi iar
”.
a scris aceasta pe Facebook.

Momentul exploziei de la Petromidia a fost surprins de camerele de luat vederi din zonă. La câteva secunde a
urmat incendiul în care 5 persoane au fost rănite şi una a murit.

Momentan, anchetatorii investighează cauzele exploziei.

Explozia de ieri a fost la instalatia de hidrofinare a motorinei, adica locul unde sulful este scos din combustibil. Incendiul care a urmat a aruncat in atmosfera mari cantitati de noxe si de dioxid de sulf. Senzorii instalati langa orasul Navodari au aratat varfuri uriase si valori mari la toate categoriile de substante chimice dar dioxidul de sulf le-a intrecut pe toate. Garda de Mediu a anuntat intr-un comunicat de presa ca nu exista niciun pericol pentru populatie. Nu este prima tragedie la Petromidia. În 2016 doi oameni au murit şi alţi doi au fost răniţi tot în urma unei explozii. Atunci, autorităţile vorbeau despre o eroare umană.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt