Schimbare în Superligă. Regula ”Dan Petrescu” va intră in vigoare începând de vineri

Schimbare în Superligă. Regula ”Dan Petrescu” va intră in vigoare începând de vineri

Începând cu primul meci de la reluarea campionatului va intra în vigoare regula privind mărirea numărului de jucători de rezervă. Astfel, din prima etapă oficială din 2024, cluburile din Superligă vor putea trece pe foaie 23 de jucători: 11 titulari şi 12 rezerve.

Decizia a fost amânată din vara anului trecut până acum, deoarece mai multe stadioane din ţară aveau probleme de infrastructură în ceea ce priveşte numărul de locuri de pe băncile de rezervă.

În ultimul său sezon petrecut pe banca celor de la CFR Cluj, Dan Petrescu a insistat de mai multe ori ca această regulă să intre în vigoare.

"Nu înţeleg numărul de pe listă. De ce Chelsea să aibă 30 de jucători, iar noi doar 22? Noi avem mai multe meciuri decât Chelsea! Avem Cupa, avem Conference League. Care e motivul ca un club să aibă doar 22 de jucători trecuţi pe lista de campionat?

Să trimit prin tribune, să îi las afară. Cer ceva imposibil? De ce să nu avem 11 jucători pe bancă la fiecare meci? E normal ca un jucător să fie supărat dacă îl trimit în tribune.

Noi suntem mereu pe invers. Şi cu antrenorii, aici antrenează cine vrea. Eu chiar nu înţeleg. Fiecare echipă ar trebui să aibă un antrenor cu licenţă. Toată lumea deja vorbeşte prea mult despre asta.

Să îmi spună şi mie cineva ce beneficii a adus regula asta U21, că la naţională nu batem pe nimeni. Am fost peste tot în lumea asta, dar n-am văzut aşa ceva. Râde lumea de tine dacă aude.", declara Dan Petrescu acum un an.

 

Afla mai multe despresuperligadan petrescurezerve
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt