Probele Poliţiei, trecute prin foc şi apă

Probele Poliţiei, trecute prin foc şi apă
foto: arhivă

Pompierii au lichidat incendiul izbucnit luni seara la camera de corpuri delicite a Poliţiei Capitalei. Probele care au scăpat de foc s-ar putea să fi fost însă distruse de apă. Militarii au pompat cantităţi mari în subsol. Deşi planul era ca inventarierea să fie făcută de ieri, abia azi au intrat de fapt acolo. Chiar dacă probele au fost distruse, suspecţii nu au motive de bucurie, spun sindicaliştii din poliţie. Există fotografii cu dovezile. 

Din cauza locului unde a avut loc incendiul, la subsol, misiunea de stingere a durat 39 de ore. Iniţial, pompierii nu au putut intra din cauza fumului puternic. Apoi chiar apa le-a împiedicat accesul. Şi, spun ei, exista şi pericolul ca tavanul să se prăbuşească. Nu este singura cameră de corpuri delicte a instituţiei, dar cantitate de probe depozitată aici era mare.

Există însă şi situaţii speciale în care judecătorul ar putea cere reexaminarea probelor, lucru imposibil acum. Cauza incendiului nu a fost stabilită, dar nu este eliminată posibilitatea ca focul să fi fost pus. Depozitul face parte dintr-un complex de clădiri. Dacă focul nu a pornit accidental, „Cui foloseşte?”-  este prima întrebare la care trebuie să se gândească anchetatorii. 
 
Misiunea s-ar putea dovedi foarte dificilă. Iar ce nu a distrus focul s-ar putea să fi nimicit apa. Cercetările în acest caz au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt