Pericol la 10 lei doza. Noile droguri dau dependenţă de la prima încercare

Pericol la 10 lei doza. Noile droguri dau dependenţă de la prima încercare

Un nou drog a apărut în România şi se vinde în Capitală cu zece lei doza. Procurorii DIICOT au aflat că substanţele interzise sintetice erau vândute chiar şi în centrul oraşului. Experţii antidrog spun că aceste stupefiante sunt extrem de periculoase şi pot da dependenţă chiar de la prima doză. Victime sigure în faţă drogurilor noi sintetice sunt, din păcate, tinerii şi adolescenţii. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional! 

În luna octombrie o echipă Prima TV a descoperit drogurile ieftine care se vând în centrul Capitalei. Acum şi poliţiştii au intrat pe fir şi au făcut 10 percheziţii, acasă la traficanţi dar şi la consumatori. Au dus la audieri 20 de oameni care ar fi vândut aceste substanţe psihoactive sintetice. În toată Capitală sunt multe zone cunoscute pentru traficul şi consumul de droguri. 

Experţii antidrog spun că noile droguri sintetice sunt extrem de periculoase. Sunt foarte periculoase mai ales în cazul adolescenţilor care au creierul în formare. Chiar şi aşa...sunt mulţi elevi care consumă aceste droguri, pentru că sunt ieftine. De multe ori dealerii îi aşteaptă chiar la ieşirea din şcoală. Este motivul pentru care părinţii au fost de acord ca minorii să participe la acţiunile de conştientizare făcute de poliţie. 
O decizie greşită luată în adolescenţă le poate transforma viaţa total. A fost şi cazul lui Andrei, un tânăr care s-a apucat de droguri la o vârstă fragedă. Andrei spune că a devenit depedent după prima doză şi că timp de 10 ani nu a mai putut să se oprească. În tot acest timp şi-a pierdut prietenii, familia, banii şi tinereţea.
După ce a trecut prin cea mai neagră perioadă din viaţa lui, Andrei încearcă acum să dea un exemplu şi să le arate elevilor ce răni adânci lasă drogurile.
Autorităţile îi sfătuiesc pe toţi elevii şi adolescenţii care se gândesc să consume sau care îi văd pe cei din jur că se droghează să ceară ajutor părinţilor, profesorilor sau poliţiştilor. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt