Paul Pogba a fost suspendat patru ani pentru dopaj. Fotbalistul va contesta decizia la TAS

Paul Pogba a fost suspendat patru ani pentru dopaj. Fotbalistul va contesta decizia la TAS

Mijlocaşul francez al echipei Juventus Torino, Paul Pogba, a fost suspendat patru ani pentru încălcarea regulamentului antidoping, a anunţat joi presa italiană, potrivit Reuters.
Sky Sport Italia şi La Repubblica au relatat că solicitarea procurorului sportiv de suspendare a fotbalistului pe o perioadă de patru ani a fost aprobată.
Pogba a fost suspendat provizoriu de tribunalul naţional antidoping din Italia (NADO Italia) în septembrie, după ce a fost depistat pozitiv la testosteron.
Testul, făcut după victoria cu 3-0 a lui Juve în deschiderea sezonului din Serie A, cu Udinese, la 20 august, a detectat testosteronul, un hormoncare creşte rezistenţa sportivilor.
Jucătorul în vârstă de 30 de ani a fost rezervă neutilizată în acel meci.
Testul antidoping pozitiv al lui Pogba a fost confirmat de o contraexpertiză efectuată pe o a doua mostră, în octombrie.
Juventus nu a comentat cazul, dar o sursă a confirmat că gruparea a fost notificată cu privire la decizia de suspendare pe patru ani a sportivului şi va evalua următorii paşi.
Mijlocaşul a anunţat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.
"Am fost informat astăzi despre decizia Tribunalului Naţional Antidoping (NADO Italia) şi cred că verdictul este incorect. Sunt trist, şocat şi cu inima frântă de faptul că tot ceea ce am construit în cariera mea de jucător profesionist mi-a fost luat. Ca o consecinţă a deciziei anunţate astăzi, voi face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, a afirmat Pogba într-un comunicat.
Organizaţia naţională antidoping din Italia (NADO Italia) a refuzat să comenteze cazul lui Pogba, invocând regulile de confidenţialitate.
 

Afla mai multe desprepogbadopajsuspendare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt