Pădurar ameninţat de braconierii de trufe

Pădurar ameninţat de braconierii de trufe

Braconierii nu mai au nicio limită. În judeţul Bacău, un pădurar a fost atacat şi ameninţat de mai mulţi indivizi, furioşi că omul îi împiedică să culeagă trufe din pădure. S-au adunat şi au venit acasă la el, înarmaţi cu răngi şi topoare, l-au înjurat si l-au ameninţat cu moartea. De frică, întreaga familie s-a baricadat în casă. Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional! 
Întreaga scenă a fost filmată de camerele de supraveghere din zonă. Pe imagini se vede cum în faţa casei pădurarului opreşte o dubă din care ies cel puţin 10 indivizi. Înarmaţi cu bâte, răngi şi spray-uri paralizante, bărbaţii încep să-l înjure şi să-l ameninţe cu moartea. Mai mult, unul dintre ei ţine în mână şi un pistol.
 
De teamă, familia pădurarului se închide în casă. La un moment, tatăl pădurarului se apără cu o bâtă, moment în care indivizii o iau la fugă. Omul a fost însă rănit cu spray paralizant şi a fost nevoit să meargă la spital. Deşi plecaseră, agresorii l-au sunat pe pădurar şi au continuat ameninţările. 
Între scandalagii şi pădurar ar fi un conflict mai vechi.
 
Cu doar câteva ore înainte de incident - spune el - îi oprise pe braconieri în pădure, pentru că încercau să culeagă trufe fără autorizaţie, folosind câini special antrenaţi. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz şi încearcă să-i identifice pe atacatori.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt