O familie dă în judecată NASA după ce casa acesteia a fost lovită de resturi de pe Staţia Spaţială Internaţională. Ce despăgubiri cere

O familie dă în judecată NASA după ce casa acesteia a fost lovită de resturi de pe Staţia Spaţială Internaţională. Ce despăgubiri cere

O familie din Florida dă în judecată NASA după ce casa lor a fost avariată de resturi care au căzut pe Pământ de pe Staţia Spaţială Internaţională.

Firma de avocatură Cranfill Sumner, care reprezintă familia, a declarat că acest caz împotriva agenţiei este primul de acest fel şi că va "constitui fundamentul" unor cereri similare în viitor, deoarece deşeurile spaţiale au devenit o "problemă reală şi gravă".

Obiectul s-a izbit de casa lui Alejandro Otero în martie, făcând o gaură în acoperiş şi în pardoseală.

Fiul acestuia, Daniel, se afla acasă în acel moment, dar nu a fost rănit.

Familia solicită despăgubiri în valoare de 80 000 de dolari pentru a compensa stresul şi impactul pe care acest eveniment l-a avut asupra vieţii lor, au declarat avocaţii, potrivit Sky News.

Cranfill Sumner a declarat că clienţii lor sunt recunoscători că nimeni nu a suferit leziuni fizice, dar a adăugat că situaţia ar fi putut fi catastrofală.

"Dacă resturile ar fi lovit la câţiva metri în altă direcţie, ar fi putut exista răni grave sau un deces", a declarat firma.

NASA a declarat că resturile au căzut pe Pământ după ce controlorii de la sol au folosit un braţ robotic pe staţia spaţială pentru a elibera un palet de marfă care conţinea "baterii învechite".

Afla mai multe desprenasassiproces
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt