Negocierile coaliţiei pe data alegerile prezidenţiale sunt în aer. Ciolacu: Dacă decizia lor rămâne aceeaşi, nu are rost să mai facem o şedinţă

Negocierile coaliţiei pe data alegerile prezidenţiale sunt în aer. Ciolacu: Dacă decizia lor rămâne aceeaşi, nu are rost să mai facem o şedinţă

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit la Bruxelles despre blocajul care există în coaliţie privind stabilirea datei pentru alegerile prezidenţiale. Deşi o nouă rundă de discuţii era aşteptată să aibă loc la sfârşitul acestei săptămâni, liderul PSD a declarat că ea nu îşi mai are rostul în contextul în care ”PNL doreşte să schimbe regulile jocului”.

”Nu am stabilit încă să avem o şedinţă de coaliţie. Este evident că PNL doreşte să schimbe regulile jocului. Dacă decizia lor rămâne aceeaşi, nu are rost să facem o şedinţă a coaliţiei”, a spus premierul la Bruxelles.

El a mai precizat că un calendar trebuie să ţină cont de cerinţele tuturor partidelor, nu doar a celor din coaliţie.

”Eu am anunţat, cum era corect, pentru că nu există doar două partide care sunt competitori politici în România, PSD şi PNL, şi am anunţat un calendar în aşa fel încât toate partidele şi toţi liderii politici să îşi organizes alegerile în funcţie de acest calendar. Eu am propus atunci 1 septembrie, domnul Nicolae Ciucă a propus 15 septembrie. Acum, tot domnia sa a propus 29 septembrie. Am înţeles că acum se doreşte altă dată”, a mai spus Ciolacu.

Afla mai multe desprepsdcoalitiealegeri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt