Ministerul Energiei: România primeşte cele mai multe fonduri europene din regiune. Cât s-a alocat altor state

Ministerul Energiei: România primeşte cele mai multe fonduri europene din regiune. Cât s-a alocat altor state

România primeşte cele mai multe fonduri europene, prin Fondul pentru Modernizare, dintre toate statele din regiune, a informat Ministerul Energiei.

România a primit o primă tranşă de 1,095 miliarde de euro pentru investiţii în dezvoltarea reţelelor de distribuţie a energiei, a reabilitării/modernizării reţelelor de termoficare, a reţelei de transport a gazelor naturale, precum şi investiţii în material rulant eficient energetic.

De asemenea, suma include şi finanţarea viitoarelor proiecte stabilite prin Contracte pentru Diferenţă. Astfel, România beneficiază de cea mai mare sumă de bani din partea Comisiei Europene, comparativ cu celelalte ţări din regiune, respectiv 37% din totalul fondurilor.

Statele membre care beneficiază de prima plată din 2024 sunt România (1.095 miliarde euro); Bulgaria (65.2 milioane euro); Croaţia (52 milioane euro); Cehia (835.2 milioane euro); Estonia (24.1 milioane euro); Ungaria (76.8 milioane euro); Letonia (26.8 milioane euro); Lituania (59 milioane euro); Polonia (697.5 milioane euro) şi Slovacia (35 milioane euro).

Afla mai multe desprefonduriueromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt