Matthew Kroening, vicepreşedintele Atlantic Council, mesaj de susţinere pentru Ciucă: Am avut onoarea de a lucra cu Nicolae Ciucă, am avut discuţii despre securitate de-a lungul timpului

Matthew Kroening, vicepreşedintele Atlantic Council, mesaj de susţinere pentru Ciucă: Am avut onoarea de a lucra cu Nicolae Ciucă, am avut discuţii despre securitate de-a lungul timpului

Matthew Kroening, vicepreşedintele Atlantic Council, a susţinut o declaraţia la lansarea programului de guvernare al liderului PNL, Nicolae Ciucă.

Kroening a vorbit despre importanţa securităţii internaţionale şi a parteneriatului României cu NATO, a subliniat necesitatea susţinerii Ucrainei împotriva Rusiei, precum şi importanţa ca Statele Unite să îşi respecte promisiunile legate de furnizarea de echipamente militare României.

De asemenea, a apreciat eforturile României de a alocă procentul din PIB pentru apărare şi a propus ca această ţintă să fie majorată.

"Mulţumesc lui Nicolae Ciucă pentru oportunitatea de a fi aici. Am avut onoarea de a lucra cu Nicolae Ciucă,  am avut discuţii despre securitate de-a lungul timpului. Am fost rugat să vorbesc despre securitate internaţională în această seară. România este un partener important pentru NATO, inclusiv prin poziţia la Marea Neagră. Nu putem să ii permitem Rusiei sa câştige, Ucraina trebuie susţinută. SUA trebuie să livreze României ce a promis, în materie de armament.

Va mulţumesc pentru procentul alocat din PIB pentru apărare, noua ţintă ar trebui sa fie 3% din PIB. Este o listă lungă să ajungem acolo trebuie o cooperare bună. Fie că vom avea pe preşedintele Harris sau pe preşedintele Trump, vă puteţi baza pe aliaţii NATO. Mulţumesc României pentru tot ce face pentru a apăra lumea liberă", a fost declaraţia lui Matthew Kroening.

Matthew Kroenig este un expert american în securitate naţională şi politică externă, specializat în strategia nucleară şi relaţiile internaţionale. Profesor la Universitatea Georgetown şi director adjunct al Centrului Scowcroft pentru Strategie şi Securitate din cadrul Atlantic Council, Kroenig a publicat numeroase lucrări despre armele nucleare şi strategia globală. El a fost consilier pentru Departamentul de Apărare al Statelor Unite şi este cunoscut pentru susţinerea unei strategii ferme în politica de apărare şi securitate a SUA.

 

Afla mai multe desprematthew kroeningciuca
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt