Inflaţia taie din lista de cumpărături

Inflaţia taie din lista de cumpărături
foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Pieţele sunt pline, clienţii se înghesuie, dar sacoşele sunt aproape goale. Totul este rezultatul inflaţiei şi a creştirilor mari de preţuri. Românii îşi limitează bugetul, listele de cumpărături sunt sărăcăcioase şi cuprind doar strictul necesar.
De pofte, nu se mai prea pune problema. Banii sunt număraţi leu cu leu în aproape toate portofelele. Faptul că a scăzut puterea de cumpărare îi afectează şi pe comercianţi. Vând mai puţin, iar costurile de producţie sunt mai ridicate. 
Este, din păcate, realitatea multor români în anul 2023. Puterea de cumpărare a scăzut drastic, iar în cazul multor oameni banii nu ajung de la o lună la alta. Listele de cumpărături s-au modificat drastic. În foarte multe case oamenii ajung de la cumpărături poate nici cu jumătate din ceea ce cumpărau în urmă cu un an sau doi. 
Chiar dacă veniturile au crescut, inflaţia a fost mult mai ridicată, iar majorările nu au acoperit din pierderea puterii de cumpărare. Pensionarii sunt cei mai afectaţi. Inflaţia mare şi scăderea puterii de cumpărare îi afectează serios şi pe comercianţi. Se plâng că vânzările au scăzut drastic, iar cheltuielile sunt tot mai mari.
 
Mulţi dintre ei încearcă să găsească soluţii ca legumele şi fructele lor să nu mai ajungă la gunoi. Multe se transformă în murături sau suc, după caz. Poate aşa reuşesc să mai acopere din pierderi.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt