În America există un sat numit Romania, în care casele costă 1 dolar. Cum arată localitatea fantomă

În America există un sat numit Romania, în care casele costă 1 dolar. Cum arată localitatea fantomă

Puţini ştiu că în statul american Pennsylvania există un sat fantomă care se numeşte România. Aici casele sunt extrem de ieftine, iar puţinii locuitori care au mai rămas nici măcar nu ştiu să arate pe hartă unde se află România, scrie Profit.ro.

Satul România din Statele Unite ale Americii se află la aproximativ trei ore şi jumătate de Washington, într-o zonă izolată din Pennsylvania.

"Am luat trenul din Chicago până în Washington D.C. 18 ore am călătorit, iar din capitală am închiriat o maşină şi am condus până aici vreo trei ore şi jumătate. Dar nu am găsit cazare în satul România, pentru că nu găseşti aşa ceva", spun vloggerii HaiHui în Doi.

Pe drum spre satul România, au trecut printr-o zonă rurală mai puţin cunoscută a Americii. 

"Toată experienţa asta ne oferă o imagine a Americii rurale pe care doar în filme o vezi. În realitate, turiştii nu prea ajung aici. Ne apropiem de satul România. Mai avem 12 minute şi deja am intrat pe un drum de ţară. Peisajul e ca în România. Eu zic că suntem undeva între Cacica şi Botoşana, din Bucovina, unde am crescut noi. Oricum, satul în sine este destul de izolat De aceea probabil că nici nu există asfalt şi de aceea e bine să vii vara aici dacă vrei să-l vezi", relatează Ştiri Diaspora.

Odată intraţi în sat, au descoperit multe case părăsite, dar şi câteva recondiţionate. 

În cele din urmă, au vorbit cu doi americani, care au recunoscut că nu ştiu nimic despre România, deşi trăiesc într-un sat cu acelaşi nume.

O casă a fost vândută aici cu 1 dolar. 

"Această casă a fost cumpărată cu 1 dolar de cei care locuiesc în momentul de faţă în ea. Dacă nu îţi plăteşti taxele de proprietate vreo 3-4 ani de zile, statul îţi scoate casa la vânzare. Oricine o poate cumpăra, chiar şi cu suma modică de 1 dolar.

Doar că o cumperi cu istoric, trebuie să plăteşti taxa de proprietate din spate şi dacă cei care o deţineau, proprietarii anteriori, aveau credit la bancă, o cumperi cu tot cu acest credit. Aici în România se vând case cu 1 dolar, dacă proprietarii nu-s atenţi şi nu-şi plătesc taxele la timp", este arătat.Satul, la bază o aşezare minieră, a fost înfiinţat de un italian.

"În iunie 1875, un om de afaceri pe numele lui Philip Roman, se stabileşte aici şi deschide o mină. Odată cu el, au venit în jur de 100 de oameni să lucreze aici, printre care mulţi italieni, aşa cum am aflat de la rezidenţii satului. Aşadar, numele nu are nicio legătură cu România, ci provine de la numele primului locuitor al acestei aşezări, şi anume Philip Roman", explică vloggeriţa.

 

Afla mai multe despreromaniacasesuasat
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt