Fondatorul celui mai cunoscut sistem de antivirus din lume, John McAfee a murit! Mogulul s-ar fi spânzurat la câteva ore după ce a fost decisă extrădarea sa în SUA. Bărbatul era acuzat de evaziune fiscală şi se afla într-o închisoare din Spania din octombrie 2020. Dacă ar fi fost găsit vinovat risca până la 30 de ani de închisoare. John McAfee avea 75 de ani.
Creatorul softaware-ului McAfee a refuzat extrădarea în SUA în urma procesului care a avut loc săptămâna trecută. McAfee era acuzat de evaziune fiscală după ce nu a plătit taxe statului timp de 4 ani deşi câştiga zeci de milioane de dolari.
Şi avocatul lui McAfee a sperat până în ultima clipă că procesul mogulului va continua la Curtea de Justiţie spaniolă.
John McAfee se afla în închisoare de mai bine de 9 luni. Avocatul său a declarat că mai existau şanse pentru McAfee, deoarece decizia se putea contesta dar se pare că bărbatul nu a mai rezistat să stea închis.
Milionarul a avut o viaţă care ar putea umple cel puţin o carte. A fondat cel mai cunoscut sistem de antivirus din lume şi a devenit faimos în toată lumea datorită programului său. Problemele l-au urmărit însă pe tot parcursul vieţii. În 2012, McAfee a fost cercetat în cazul unei crime din Belize, după ce unul dintre vecinii săi a murit.
În 2015, milionarul a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale şi spera foarte mult că va putea face o
schimbare în lume şi din domeniul politic.
John McAfee era acuzat şi de fraudă şi spălare de bani care ar fi provenit din criptomonede. Milionarul se dedica
investiţiilor în criptomonede şi era convins că acestea vor înlocui banii aşa cum îi ştim noi astăzi
Pionierul din domeniul cibersecutităţii a fugit de autorităţile americane ani întregi iar majoritatea timpului l-a petrecut-o în larg pe un megaiaht. În 2020 însă a fost arestat în Spania în urma unui mandat emis de autorităţile din Statele Unite. John McAfee a lansat primul program de antivirus din lume în 1987 şi a vândut compania în 2011 pentru 100 de miliaoane de dolari. Programul îi poartă numele şi în ziua de azi şi este folosit de 500 de milioane de oameni din lumea întreagă.