Fără ambulanţă în Poiana Braşov

Fără ambulanţă în Poiana Braşov

Cea mai mare staţiune montană din România ar putea rămâne fără ambulanţă în pragul sezonului de schi. Astfel, în Poiana Braşov, echipajele medicale vor ajunge mult mai greu la urgenţe şi totul în condiţiile în care anii trecuţi, în plin sezon, în medie erau 20 de intervenţii pe zi. Substaţia ar putea să se închidă pentru că în extrasezon nu se justifică prezenţa ei în staţiune. 
În Poiana Braşov ajung mii de turişti anual la schi şi din păcate, în fiecare sezon, sute de oameni au nevoie de îngrijiri medicale.
Chiar şi aşa, când suntem la un pas de startul sezonului, conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean cere să fie închisă microstaţia de ambulanţă din staţiune. Decizia va fi luată însă, în urma unei analize,  de o comisie din Ministerul Sănătăţii.
În cazul unor situaţii de urgenţă, timpul de aşteptare pentru pacienţi va fi mult mai mare. Medicii ar urma să parcurgă drumul din Braşov până la pacientul din Poiană.
Oamenii care merg an de an la schi în Poiana Braşov şi ştiu cât de necesar este să existe medici aproape în caz de nevoie, sunt revoltaţi. Angajaţii microstaţiei au fost anunţaţi deja că totul se va închide de la 1 decembrie. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt