Epidemie de rujeolă în România

Epidemie de rujeolă în România

Este epidemie de rujeolă în România! Numărul cazurilor a crescut alarmant, iar autorităţile din Sănătate au declarat epidemie tocmai pentru a fi accelerată campania de vaccinare împotriva acestei boli, mai ales în contextul în care gradul de vaccinare a scăzut mult în ultimii zece ani, şi nu numai în cazul acestei afecţiuni. 

În aceste moment sunt în jur de 2000 de cazuri e rujeolă, în 29 de judeţe, fapt care a  dus implicit la o creştere a internărilor  pe secţiile de pediatrie si boli infecţioase.

Ministrul Rafila sustine ca parintii sunt de vina tocmai pentru că refuză sa işi vaccineze copii.În acest sens Ministerul Sanatatii va derula o campanie de informare a parintilor, impreuna cu medicii de familie pentru o mai buna aderenta la programul de vaccinare.
Statiscile arată că 1 din 4 persoane care fac rujeolă are nevoie de internare in spital, iar fără vaccinare se poate ajunge la complicaţii foarte grave. Persoanele cu imunitate foarte scăzută şi copiii  mici  pot face forme severe. 
 
În prezent la Spitalul Matei Bals din Capitală sunt internati în jur de 50 de pacienti cu rujeola, atat adulti cât si copii. 
 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt