Dumitru Buzatu, baronul de Vaslui, adus în cătuşe la Curtea de Apel Iaşi

Dumitru Buzatu, baronul de Vaslui, adus în cătuşe la Curtea de Apel Iaşi

Dumitru Buzatu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, află joi dacă scăpă de arestul preventiv. După ce procurorii DNA l-au prins întorcându-se de la pescuit cu o geantă cu 1.250.000 de lei, avocatul baronului de Vaslui încearcă să îşi scoată clientul din arest şi au contestat decizia. Buzatu a susţinut că nu e vorba de mită, ci ar fi luat bani cu împrumut de la afaceristul din Cluj. 

Dumitru Buzatu a fost adus din arest la Curtea de Apel Iaşi, în cătuşe. Avocatul său susţine că trebuie să aibă acces la dosar şi să-l studieze ca să pregătească strategia de apărare, aşa că magistraţii au amânat judecarea contestaţiei. Avocatul mai spune că nu există suficiente dovezi pentru ca banii primiţi de Buzatu ă fie consideraţi mită. 
Potrivit motivaţiei judecătorilor la decizia de arestare, Dumitru Buzatu a susţinut, în faţa anchetatorilor, că cei 1.250.000 de lei ar fi fost de fapt un împrumut cerut omului de afaceri Emil Savin. Şi că i-ar fi cerut o sumă de 10 ori mai mică. Asta după ce, la flagrant, Buzatu a spus că banii sunt economiile sale.
Omul de afaceri Emil Savin, zis Farmazon, susţine că nu l-a denunţat pe politician, ci pe un expert de-al său. După finalizarea unor lucrări de infrastructură, Consiliul Judeţean vaslui a rămas cu o datorie de 3 milioane de euro la firmele afaceristului. Doar că la recepţia lucrărilor, expertul Radu Judele nu a dat un aviz favorabil. Aşa că banii au fost blocaţi în conturi, iar expertul i-a cerut să subcontracteze şi alte lucrări.
Savin a mers la DNA şi l-a denunţat, iar după ce procurorii anticorpţie au intrat pe fir, au ajuns rapid la şeful Consiliului Judeţean, Buzatu. Care ar fi lăsat de înţeles că datoria de 3 milioane de euro ar urma să-i fie returnată, dar numai după plata unui comision de 10%.  Joi, Dumitru Buzatu află dacă rămâne în arest sau va fi cercetat în  stare de libertate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt