Doi dintre criminalii de la Sibiu au fost prinşi. Al treilea suspect este încă liber

Doi dintre criminalii de la Sibiu au fost prinşi. Al treilea suspect este încă liber

Doi dintre presupuşii criminali ai afaceristului Adrian Kreiner au fost prinşi. Ei se aflau în Marea Britanie şi Scoţia şi vor fi prezentaţi instanţei cu mandat de extrădare. Şi ei, şi cel de-al treilea individ, care e încă liber, au antecedente penale: tâlhării şi jafuri de milioane, trase la indigo cu cel din Sibiu. Atenţie, urmează detalii cu impact emoţional!

Marian Cristian Minae, zis şi „Puşcărie”, şi Laurenţiu Ghiţă sunt cei doi suspecţi ai crimei din Sibiu care au fost reţinuţi de poliţie. După atac ar fi fugit din ţară şi au ajuns în Regatul Unit. Ei au fost arestaţi în Marea Britanie şi Scoţia. 

Cristian Marian Minae este din satul Zăval, comuna Gighera, Dolj. În trecut a mai stat 5 ani la închisoare, tot pentru jaf, după ce, la finalul anului 2013, a dat o spargere de un milion de lei în casa unui om de afaceri tot într-o comună doljeană.
Laurenţiu Ghiţă este ultimul care a fugit din ţară, după crimă. Mai exact în urmă cu nici o săptămână. El a fost confundat cu un alt bărbat din Dolj, pe care poliţiştii l-au reţinut şi eliberat după 12 ore, când şi-au dat seama că au făcut o gafă. Laurenţiu Ghiţă a  furat peste 100 de pachete de ţigări dintr-un magazin şi a fost arestat în 2015. Este tot din satul Zăval din Dolj. Sora lui spune că nu au mai ţinut de mult timp legătura, dar nu îl crede capabil să omoare un om. 
Cei doi vor fi prezentaţi instanţei cu mandat de extrădare şi vor fi aduşi în România pentru audieri. Pe numele lor a fost emisă deja propunere de arestare preventivă.
Cel de-al treilea bărbat, care nu a fost încă localizat şi prins, este Costinel Cosmin Zuleam. În 2020, împreună cu alţi doi indivizi, a spart un magazin de telefoane dintr-un mall din Slovenia. Au reuşit să fugă cu telefoane de 155.000 de euro. A fost condamnat la 17 luni de închisoare. Vecinii îl ştiau ca fiind un bărbat liniştit şi au fost surprinşi să audă că e implicat în crima de la Sibiu. 
În arest se află şi complicele celor trei, Ilie Sitariu, care i-a cazat. Acesta,şi iubita unuia dintre suspecţi s-au întors la Timişoara în aceeaşi zi în care i-au lăsat şi pe criminali la Sibiu. Maşina lui a fost surprinsă de camerele de supraveghere.
Ilie Sitariu a reuşit să îi inducă în eroare pe anchetatori, care au reţinut alt Laurenţiu. Complicele celor trei este arestat pentru 30 de zile şi e acuzat de favorizarea infractorului. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt