Corectare digitalizată la bacalaureat, în premieră

Corectare digitalizată la bacalaureat, în premieră

A început a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Prima probă, cea de limba şi literatura română! Candidaţii  au avut de prezentat viziunea despre lume într-o operă de George Călinescu sau Mihail Sadoveanu. În premieră, corectarea lucrărilor se va face digitalizat, dar nu toată lumea priveşte este încântată de noutate.

După ce în prima sesiune, din iunie, lucrările au fost evaluate digitalizat în doar două judeţe, acum, în premieră, lucrările din toată ţara vor fi corectate astfel. 

Profesorii supraveghetori au scanat lucrările pagină cu pagină şi le-au încărcat pe o platformă ce funcţionează cu toate comenzile în limba engleză. Odată lucrările ajunse în program, softul a distribuit automat fiecare lucrare către doi profesori evaluatori. Aşadar, lucrările vor fi corectate digitalizat şi nu de către inteligenţa artificială. Pentru că e vorba de o premieră, au existat dificultăţi, spun absolvenţii de la Liceul Traian din Bucureşti.   

Dincolo de scanare,  provocările au fost acelaşi ca în fiecare an. Al treilea subiect a fost cel mai dificil, spun candidaţii. Au avut de prezentat viziunea despre lume într-o operă de Mihail Sadoveanu sau George Călinescu.

Octavian şi Antonio abia au terminat liceul, dar au deja ani de muncă în spate. Diploma de bacalaureat nu le e neapărat o prioritate. Alţi candidaţi au planuri de facultate. 

Pentru mulţi a fost pentru prima oară când au dat examenul de bacalaureat, deşi vorbim de sesiunea a doua. Motivele sunt diverse. La ieşirea din sala de examen, candidaţii au fost întâmpinaţi cu flyere de două şcoli postliceale pentru asistenţi medicali. În total, în această sesiune de toamnă, s-au înscris aproximativ 39.000 de elevi. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt