Câştiguri duble pentru comercianţii din Iaşi la pelerinajul de Sfânta Parascheva

Câştiguri duble pentru comercianţii din Iaşi la pelerinajul de Sfânta Parascheva

Pelerinajul la racla Sfintei Parascheva e un bun prilej pentru comercianţii din preajma Catedralei Mitropolitane să facă bani frumoşi. Zilnic vând mii de covrigi, plăcinte, felii de pizza sau gogoşi. Unii au câştigat mai mult decât dublu până acum, în cele nouă zile de când oamenii merg la Iaşi.

Numai la o singură patiserie, în 24 de ore, încasările sunt şi cu 4.000 de lei mai mari decât într-o zi obişnuită. 

Vasile vinde gogoşi şi tot felul de gustări la doar 50 de metri de Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Îi merge foarte bine, vânzările i s-au dublat faţă de perioada normală, mărturiseşte comerciantul. Numai gogoşi vinde cu 150 de bucăţi mai mult în fiecare zi, adică un câştig de mii de lei în plus. Şi cuptoarele în care coace pizza merg la capacitate maximă zilele acestea.

Pentru sutele de comercianţi, pelerinajul din inima Moldovei este un bun prilej să-şi crească profitul, dar să-şi facă şi produsele cunoscute. Iar pentru pelerini, micile afaceri cu mâncare sunt mană cerească. Aşa se pot descurca şi cu bani mai puţini. 

Pelerinajul de la Iaşi durează până pe 15 octombrie. 350.000 de oameni sunt aşteptaţi la Iaşi, în toată această perioadă.
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt