Biden insistă într-o scrisoare adresată democraţilor şi într-un interviu în direct că rămâne în cursa pentru Casa Albă. Ce argumente aduce pentru a recâştiga încrederea partidului şi alegătorilor

Biden insistă într-o scrisoare adresată democraţilor şi într-un interviu în direct că rămâne în cursa pentru Casa Albă. Ce argumente aduce pentru a recâştiga încrederea partidului şi alegătorilor

Joe Biden s-a dezlănţuit împotriva celor care îl critică pentru prestaţia sa dezastruoasă de la dezbaterea cu Donald Trump, spunându-le democraţilor, într-o scrisoare deschisă, şi americanilor, într-un interviu în direct la TV, că rămâne în cursa prezidenţială, scrie News.ro.

Biden a respins astfel apelurile tot mai numeroase de a recunoaşte că, la 81 de ani, este prea bătrân şi ineficient pentru a-l învinge pe fostul preşedinte şi ar trebui să renunţe în favoarea unui candidat mai tânăr.

Preşedintele a atacat "elitele din partid" într-un interviu telefonic în direct în emisiunea Morning Joe de la MSNBC, afirmând că acestea se află în spatele apelurilor pentru ca el să renunţe. El a adăugat: "Dacă vreunul dintre aceştia nu crede că ar trebui să candidez, să candideze împotriva mea. Daţi-i drumul. Anunţaţi-vă pentru preşedinte - provocaţi-mă la Convenţie!" - a spus el, referindu-se la convenţia democrată ce ar urma să-i oficializeze candidatura în august.

"Sunt aici din două motive, amice. În primul rând, pentru a reconstrui economia pentru oamenii din clasa de mijloc care muncesc din greu, pentru a da tuturor o şansă. Este o şansă directă. Toată lumea primeşte o şansă corectă. Şi doi, oamenii vorbesc mereu despre cum nu am eu sprijin larg. E, hai, lăsaţi-mă. Veniţi cu mine şi priviţi", a spus preşedintele american la MSNBC.

Referindu-se la ceea ce a spus că este un program de campanie solicitant pe care îl are chiar înaintea găzduirii summitului NATO din această săptămână, preşedintele a insistat: "Publicul american nu se va îndepărta de mine".

Îngrijorările cu privire la forma fizică a lui Biden l-au urmărit pe tot parcursul mandatului său, dar au explodat la sfârşitul lunii trecute, după prima din cele două dezbateri programate cu Donald Trump. 

Până luni, nouă democraţi din Camera Reprezentanţilor au cerut ca Biden să demisioneze. Chiar reprezentanţii Jerry Nadler din New York şi Adam Smith din Washington s-au numărat printre cei care i-au cerut să plece. O mişcare către un apel similar şi în Senat nu ar fi produs niciun rezultat.

Biden a insistat la MSNBC că prestaţia sa slabă la dezbatere a fost cauzată de probleme de sănătate. "Mă simţeam atât de rău înainte de dezbatere", a spus el. "M-au testat, s-au gândit că poate aveam Covid, că poate era ceva în neregulă, o infecţie sau ceva. M-au testat, mi-au făcut acele teste. Am fost curat. Aşa că, am avut o noapte proastă", a repetat el ceea ce a spus cu câteva zile mai înainte şi într-un interviu pentru ABC News.

Referindu-se la apariţiile publice de la dezbatere, Biden a spus că acestea au arătat că este într-o stare de sănătate bună şi că se întâlneşte cu alegătorii mai mult decât Trump, care a avut un program mai puţin solicitant.

"Fac un test neurologic în fiecare zi stând în spatele biroului şi luând decizii", a spus Biden la MSNBC. "Tu ştii asta, ei ştiu asta. Nu fac rău ceea ce fac", a punctat preşedintele.

Afla mai multe desprebidensuaalegeri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt