Bani din suferinţa altora

Bani din suferinţa altora

24 de oameni, suspecţi că ar fi torturat şi bătut zeci de bătrâni din azile au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi duşi la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă. Toţi sunt acuzaţi de construirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane. Între timp oamenii care au trăit iadul pe pământ au fost mutaţi în alte centre sociale acolo unde speră că vor primi ajutorul de care au nevoie. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional! 

Principalii suspecţi în cazul bătrânilor chinuiţi şi bătuţi au fost reţinuţi. Au stat ore întregi la DIICOT la audieri. Nu recunosc ce au făcut şi toţi spun că sunt nevinovaţi. Doar că imaginile cu vârstnicii din centru arată o realitate tristă. Bolnavii erau bătuţi şi nemâncaţi. Mulţi dintre ei erau spălaţi doar o dată pe lună şi erau obligaţi să aibă grijă de ceilalţi bolnavi. Duceau o viaţă de calvar, un calvar la care mulţi alţi oameni erau martori, dar preferau să nu intervină. Pacienţii ieşeau zilnic pe străzile din Voluntari să ceară ajutor, mâncare şi bani. Vecinii le dădeau de toate, dar absolut nimeni nu suna la poliţie.  Băttrânii păreau abandonaţi şi de familie. 

Martorii acestor orori au tăcut şi au participat, poate fără să vrea, la chinul trăit de aceşti bătrâni bolnavi şi neajutoraţi. Vârstnicii au ajuns alte centre sociale din Bucureşti. Doar 6 dintre ei sunt în spitale, 2 la Spitalul Gerota, 2 la Fundeni, unul la Colentina şi unul la Spitalul Obregia.
În spatele bătăilor şi suferinţei ar fi oameni sus puşi şi instituţii care ar fi muşamalizat tot.
Căminele groazei din Ilfov se pare că îi aparţin lui Ştefan Godei, un apropiat al Gabrielei Firea şi al soţului ei, Florin Pandele. Ar fi gestionat azilele prin Asociaţia Sfântul Gabriel cel Viteaz. O anchetă jurnalistică realizată  în urmă cu câteva luni de reporterii de la Centrul de Investigaţii Media şi de Buletin de Bucureşti arată că ONG - ul primea lunar 30 de mii de euro de la primăria sectorului trei. Robert Negoiţă ar fi transferat din centrul lui mai mulţi bătrâni. Aşa că ar fi devenit un fel de sponsor pentru centrele din Voluntari acolo unde ajungeau şi bătrânii din sectorul lui. Reprezentanţii DGASPC Sector 3 se ascund însă în spatele uşilor închise.
Banii pe care îi primea presupusul patron Ştefan Godei veneau şi de la stat. Într-unul dintre centre jumătate dintre bătrâni nu aveau familie, astfel că erau băgaţi în centru de DGASPC ILFOV. Lunar statul plătea 1200 de euro pentru aceşti pacienţi. O echipă Focus a încercat să ia legătura cu reprezentanţii de la DGASPC Ilfov.
În urma percheziţiilor făcute, poliţiştii au stabilit că prejudiciul adus statutului ajunge la 5,2 milioane de lei. La azilul groazei aceştia caută şi acum probe pentru ororile trăite de bătrâni.
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt