AUR: Soarta ţării e jucată chiar acum la masa verde a coaliţiei. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă decid dacă încalcă legea şi comasează alegerile doar pentru a rămâne la putere

AUR: Soarta ţării e jucată chiar acum la masa verde a coaliţiei. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă decid dacă încalcă legea şi comasează alegerile doar pentru a rămâne la putere

AUR acuză, luni, că soarta ţării e jucată la masa verde a coaliţiei, iar Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă decid dacă încalcă legea şi comasează alegerile doar pentru a rămâne la putere. AUR a făcut bilanţul marilor probleme lăsate nerezolvate de PNL şi PSD: pensiile, salariile, jocurile de noroc, reorganizarea ministerelor.
”Soarta ţării e jucată chiar acum la masa verde a coaliţiei. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă decid dacă încalcă legea şi comasează alegerile doar pentru a rămâne la putere! Coaliţia preocupată să îşi împartă funcţiile a uitat de restanţele mult aşteptate de români”, transmite AUR într-un comunicat.
AUR spune că a făcut bilanţul marilor probleme lăsate nerezolvate de PNL şi PSD
”1. Pensii: Românii nu sunt interesaţi de comasarea alegerilor. Vor să afle, însă, dacă îşi vor primi drepturile în septembrie, după aşa zisa recalculare a pensiilor. Presată de Bruxelles, coaliţia a trecut pe repede-înainte legea pensiilor, fără să treacă şi sursa de finanţare pentru majorările din luna septembrie. De unde vor lua banii? FMI le spune explicit liderilor PNL şi PSD că nu există altă variantă în afară de cea a eşalonării recalculării pensiilor. Cu alte cuvinte, nu toţi seniorii vor primi majorările promise în toamnă. 
2. Salarii. Ministrul Muncii se bâlbâie când vine vorba de noua lege a salarizării, care ar fi trebuit să fie gata încă din vara anului trecut, mai exact de pe 15 iulie. Guvernul nu a fost în stare să prezinte nici măcar o schiţă a noii legi, însă vine cu promisiuni care nu fac decât să aducă o umilinţă uriaşă la adresa românilor. Iar cei mai afectaţi sunt profesorii, care au primit la început de an o majorare salarială de doar 13%, în loc de 40% aşa cum a promis coaliţia ca să oprească protestele din vară. De atunci în stradă au ieşit zeci de mii de români, printre care medicii şi poliţiştii.  
3. Jocurile de noroc: sunt o prioritate doar când ajută imaginea PNL-PSD. În luna octombrie, Marcel Ciolacu anunţa cu fast că a pornit un război cu păcănelele. Au trecut cinci luni de atunci, iar şmecherii continuă să încaseze miliarde din frustrările românilor. Sălile de păcănele sunt încă la fiecare pas. Opt proiecte care restricţionează aceste săli sunt blocate în Parlament de luni bune. Unul singur pare să aibă şanse de concretizare, cu toate că şi el e tărăgănat. Ar duce păcănelele la marginea oraşelor, dar nu se atinge de reclame, deşi 190.000 de români cer interzicerea lor. 
4. Reorganizarea ministerelor. Marcel Ciolacu s-a răzgândit: amână reorganizarea ministerelor. Cu alte cuvinte, continuă dezmăţul pe banii publici. Guvernul oferă un răgaz miniştrilor ca să reducă posturile în instituţiile pe care le conduc printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă. În actul normativ, pus în transparenţă decizională este prevăzută amânarea reorganizării ministerelor şi a tuturor instituţiilor publice până în data de 30 iunie”, arată AUR. 
”Ceea ce constatăm este o ruptură clară între agenda românilor şi cea a coaliţiei PSD-PNL. Ciolacu şi Ciucă sunt mai interesaţi să îşi salveze baronii, în loc să caute soluţii pentru români”, mai transmite formaţiunea. 

Afla mai multe despreaurcomasarepensiisalarii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt