Arestări şi răniţi la Paris, ciocniri între poliţie şi manifestanţi la marşul de 1 Mai

Arestări şi răniţi la Paris, ciocniri între poliţie şi manifestanţi la marşul de 1 Mai

Arestări au avut loc miercuri la marşul de 1 Mai la Paris, unde s-a strigat ”ACAB (All cops are bastards)!” şi ”Toată lumea detestă poliţia!”, la izbucnirea primelor tensiuni, iar unele persoane rănite au fost preluate în marja coloanei de către ”streets medic”.

Imediat după pornirea coloanei, s-a format o ”frunte de coloană importantă” - de aproximativ 4.500 de persoane, între care ”câteva sute” de radicali. Cel puţin două vitrine de magazine şi un adăpost dintr-o staţie de autobuz au fost sparte. Forţele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene.

Pe de altă  parte, alte forţe de ordine blocau accesul manifestanţilor în Piaţa Bastilia, unde mai mulţi manifestanţi agitau steaguri palestiniene. După pornirea coloanei, se puteau vedea primele pagube materiale - vitrine şi panuri publicitare sparte, potrivt Le Figaro.

Cel puţin 15 persoane au fost arestate, în cadrul unor controale operate înaintea manifestaţiei de 1 Mai, la Paris, unde 478 de persoane au fost controlate de către forţe de ordine, anunţă miercuri Prefectura Poliţiei Parisului, care precizează că s-au confiscat arme - inclusiv o ”rozetă” şi un cuţit Opinel.

 

Afla mai multe despreparisforte de ordine
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt