A început Bacalaureatul. ,,Ion" le-a purtat noroc

A început Bacalaureatul. ,,Ion" le-a purtat noroc

A fost ultima noapte de repetat genurile literare, întâia zi de examen pentru absolvenţii clasei a XII-a. Astăzi a început Bacalaureatul, cu proba de Limba şi Literatura Română. Iar Camil Petrescu şi Liviu Rebreanu au fost cele mai rostite nume. Sunt vedetele examenelui din acest an, spre bucuria candidaţilor, indiferent de profil.

La subiectul al III-lea, cel mai important, absolvenţii de real au avut de scris un eseu despre un text narativ de Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu. Cei de la uman, în schimb, au avut de caracterizat un personaj al unuia dintre cei doi autori. Ion, fie că vorbim de personaj, fie de roman, a fost alegerea celor mai mulţi absolvenţi  de la Colegiul Gheorghe Lazăr din Bucureşti. Joseph are 18 ani şi a terminat liceul cu media peste 9,50. Acum a fost acceptat la mai multe universităţi din străinătate.
Pentru mulţi dintre colegii lui cariera va începe după facultate. Au şi ei planuri mari. Aşa că au scris de zor despre Ion şi marea lui frâmântare: pământul sau iubirea. Alţii speră că note mari le va aduce Camil Petrescu. Sensul corect al secvenţei  „de bună seamă”  a creat probleme unora dintre candidaţi. O demonstrează faptul că sintagma a fost căutată de peste 700 de ori pe platforma dexonline. Aproape 100 de căutări au fost înainte de ora 10.
Proba de limba şi literatura română a început la 9.  Emoţiile examenului au fost trăite şi afară, de părinţi, bunici şi prieteni. Greva din învăţământ le-a dat de asemenea ceva emoţii, dar planurile pentru facultate merg până la urmă în linie dreaptă. Primele rezultate vor fi afişate pe 3 iulie, când vor putea fi depuse şi contestaţii. 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt