Ce recompense ar putea primi românii care vor să se vaccineze anti-COVID. Cum procedează celelalte ţări europene

Ce recompense ar putea primi românii care vor să se vaccineze anti-COVID. Cum procedează celelalte ţări europene

Autorităţile au în plan recompensarea celor care acceptă să se vaccineze la debutul valului 4 al pandemiei, deocamdată cu bonuri de masă şi cu o eventuală loterie. În alte ţări, premiile sunt substanţiale.

Ministrul Sănătăţii, dr. Ioana Mihăilă, a înaintat Guvernului o serie de propuneri care să accelereze procesul de vaccinare anti-COVID în România. Pe lângă vaccinarea oamenilor în ambulatorii sau acasă, de către medicul de familie, ministrul are în vedere acordarea de bonuri de masă pentru cei care aleg să se vaccineze şi tombolele pentru cei vaccinaţi.  

„Am venit cu propuneri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte, dar şi anumite măsuri care să recompenseze şi pe cei vaccinaţi anterior şi pe cei care doresc să se vaccineze de acum înainte. Deocamdată, avem în lucru o propunere pentru acordarea unor bonuri de masă, pentru cei care se vor vaccina de acum înainte, şi suntem în discuţii, încă nu avem o formă finală, a unor loterii la care să participe toate persoanele vaccinate care doresc acest lucru. În momentul acesta, loteria este încă la stadiul de discuţii, vom veni cu mai multe propuneri, vedem care sunt cel mai uşor de operaţionalizat şi acceptat de Guvern şi acelea vor fi implementate”, a declarat Ioana Mihăilă.

Afla mai multe desprecovidrecompensavaccinare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt