Brancardierul de la Balş, reţinut

Brancardierul de la Balş, reţinut

Brancardierul care a deconectat din greşeală o pacientă de la sursă de oxigen a fost reţinut pentru 24 de ore. Bărbatul urmează să fie prezentat în faţa magistraţilor şi este acuzat de ucidere din culpă.

Noaptea trecută brancardierul de la Spitalul Victor Babeş a fost reţinut. Spune că regretă cele întâmplate şi îşi roagă familia să îl aştepte acasă. Anchetatorii încă nu au stabilit exact care a fost motivul pentru care bărbatul a decis să o detubeze pe pacientă. Deocamdată se merge pe pista neglijenţei şi nu pe cea a unei fapte comise cu intenţie. Realitatea rămâne însă aceeaşi. O femeie care avea încă şanse să supravieţuiască infecţiei cu SARS COV 2, a murit după ce a fost deconectată de la sursa de oxigen.

Oboseala acumulată în lunile lungi de pandemie i-au adus pe angajaţii din sistemul medical într-un punct critic,susţin psihologii care avertizează ca am mai putea asista la cazuri similare şi în viitor.

Anchetatorii încearcă acum să stabilească ce s-a întâmplat cu exactitate în secţia de terapie intensivă de la Victor Babeş. Între timp, aşteaptă rezultatul necropsiei care va scoate cu siguranţă la iveală noi detalii cu privire la cauzele decesului femeii internate.

Şi managerul spitalului Victor Babeş a declanşat o anchetă în acest caz.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt