Specialist: Oamenii au preferat să ia medicamente pentru animale în loc să se vaccineze anti-COVID

Specialist: Oamenii au preferat să ia medicamente pentru animale în loc să se vaccineze anti-COVID

Unii oameni au preferat să ia medicaţie pentru animale de frica SARS-CoV2, în loc să se vaccineze, a declarat la Prima News Ştefan Dascălu, cercetător român la Oxford.

El explicat că nu se poate face o distincţie din punct de vedere medical între un virus fabricat în laborator şi unul produs de natură.

„Avem studiile genomice, secvenţierea, dar ne putem uita după anumite tipare în codul virusului, să vedem dacă s-a intervenit asupra genomului. Studiile făcute în ultimii ani arată că originea virusului a fost naturală”, a spus Dascălu.

„Şi natura şi laboratoarele pot acţiona cu o imaginaţie incredibilă. Natura a fost lăsată într-un echilibru, dar omul a intervenit şi natura poate fi cel mai mare bioterorist atunci când e nevoie”, a explicat Emilian Popovici, medic epidemiolog.

Medicul infecţionist Adrian Marinescu a precizat că în cazul vaccinării au fost prea multe discuţii conspiraţioniste.

„La vaccinare există discuţiile conspiraţioniste, dar la tratamente nu, care practic au mai multe reacţii adverse. Toate secţiile de terapie intensivă au statistici care arată că vaccinaţii au avut parte de forme mult mai uşoare de boală”, a spus medicul.

El a subliniat că medicii nu-şi pot da seama dacă virusul este făcut în laborator sau nu, referindu-se la concluziile trase de unele agenţii de informaţii americane, care spun că e posibil să fi fost scăpat din laboratorul din Wuhan.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt