Un Cişmigiu pierdut

O plimbare prin cel mai vechi parc din Bucureşti ar trebui să ofere doar clipe de bucurie, în aceste zile neobişnuit de calde ale iernii. Din păcate, acum Parcul Cismigiu, care, menţionăm, se află exact vis a vis de Primăria capitalei, arată dezolant, iar unul dintre simbolurile sale, Podul Mare, poate fi chiar un pericol. Deşi toamna trecută s-au alocat bani pentru reparaţii, nici până acum lucrările nu au început, iar podul continuă să se degradeze şi să fie un pericol.

Amenajat în stilul marilor grădini englezeşti, acum mai bine de două secole, parcul Cismigiu a devenit apoi unul dintre cele mai frumoase şi cochete locuri de relaxare din Bucureşti.

Astăzi parcul e doar o amintire a acelor vremuri, iar un simbol al grădinii este lăsat să cadă bucată cu bucată…cu fiecare zi.

Suma estimată pentru refacerea podului era în toamna anului trecut de aproape trei milioane de lei.

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan anunţa în aceaşi perioadă că lucrările de reconsolidare ale podului vor începe curând şi că bugetul pentru reparaţii a fost aprobat. Au trecut 5 luni de atunci şi nici urmă de lucrări, dar cum promisiunea a fost uitată se oferă alţii să se ocupe de administare. Asociaţia peisagistilor din România a propus Primăriei Capitalei să transfere dreptul de administrare către ei.

Podul Mare are o lungime de 24 de metri şi o lăţime de 4 metri. Este situat între Aleea Magnoliei şi Alea Platanului şi asigură traversarea pietonală a lacului Cismigiu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt