Îngheţata care potoleşte tusea şi ceaiul de tip Kombucha, cu proprietăţti curative mai mari, sunt doar două dintre inovaţiile
pe care le propun masteranzii de la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor de la Universitatea gălăţeană Dunărea
de Jos. Şi studenţii de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi vor să ne îmbunătăţească viaţa
şi au inventat crenvurştii de pui cu ţelină şi pastrama de vită injectată cu ulei de rapiţă şi pudră de lucernă.
Inghetata bio de afine si lapte cu aroma de trandafiri sub forma incapsulata, o inghetata care, culmea, face bine si la
sanatate, potolind tusea, dar avand si proprietati de calmare. Este produsul inovator ale unei masterande a Facultatii de
Stiinta si Ingineria Alimentelor de la Universitatea dunărea de Jos.
Un alt produs inovator este un ceai fermentat tip Kombucha, cu proprietati curative mai mari, deoarece s-au adaugat mai multi antioxidanti naturali
Şi studenţii ieşeni au imaginaţie. Unii dintre ei au ales pentru lucrările de diplomă teme interesante. Veţi auzi în curând de
Crenvurşti de pui cu ţelină şi pastramă de vită injectată cu ulei de rapiţă şi pudră de lucernă.
Coordonatorul studenţilor susţine că fiecare astfel de iniţiativă aduce un produs nou care, după finalizarea magazinului
universităţii, vor putea ajunge şi la vânzare.
Masteranzii din Galaţi şi studenţii din Iaşi speră ca produsele lor să ofere consumatorilor o alternativă la
produsele existente dreja în magazine.