În marile oraşe, sufocate de trafic, locurile de parcare sunt la fel ca pietrele preţioase: scumpe şi rare. În Cluj Napoca, tarifele se apropie de cele din Viena, iar în Bucureşti se plăteşte parcarea chiar şi în zonele de reşedinţă. Asta în timp ce în Braşov, şi dacă vrei nu poţi plăti parcarea.
Nu mai este de mult o noutate faptul că, să găseşti un loc de parcare în Bucureşti este o mare provocare. Pe lângă preţurile mari pentru locurile publice, mai nou, şi parcările din zonele de locuinţe sunt…tarifate.
În Braşov, situaţia este complet diferită. Taxele există dar plata nu se poate face.
Primăria a reziliat contractul cu firma care avea în concesiune parcările. Aceasta trebuia sa predea
parcometrele, însă reprezentanţii firmei sunt de negăsit.
Şi la Cluj Napoca şoferii se plâng de tarifele mari pentru parcare, mai ales in centrul oraşului, acolo unde este cel mai aglomerat.
In Timisoara, pe cateva sute de strazi functioneaza sistemul Timpark. Aceasta inseamna ca indiferent unde parchezi pe acele artere trebuie sa scoti din buzunar o anumita suma de bani.
Timisorenii pot sa isi cumpere si abonamente trimestriale. In Timisoara, sunt cateva sute de strazi cu sistemul Timpark, un sistem digitalizat care îţi arată în timp real câte locuri de parcare sunt disponibile.