Firea spune că Bucureştiul riscă să piardă fondurile UE de termoficare; Nicuşor Dan îi reproşează că a dat banii pe târguri

Firea spune că Bucureştiul riscă să piardă fondurile UE de termoficare; Nicuşor Dan îi reproşează că a dat banii pe târguri

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a respins, marţi, acuzaţiile fostului edil Gabriela Firea, care i-a reproşat că "nu a mişcat un deget" pentru a folosi banii europeni destinaţi reabilitării conductelor de termoficare, iar Bucureştiul riscă să piardă fondurile.

"Cu un tupeu incredibil, fostul primar Firea mă acuză de situaţia termiei din Bucureşti. Să ne uităm din nou la graficul cu alocările de bani pentru termie din ultimii ani. În loc să dea bani pentru termie, a dat bani pe târguri, concerte şi tot felul de prostii. Banii care lipsesc din alocare ar fi permis înlocuirea la timp a reţelei. În ceea ce priveşte fondurile europene pentru termie, nu a fost în stare timp de 4 ani să obţină banii europeni care erau alocaţi Bucureştiului", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

El a adăugat că şi-a preluat mandatul cu conturile municipalităţii blocate, cu furnizori neplătiţi de 2 ani şi nicio societate nu mai voia să lucreze cu Primăria Capitalei.

Potrivit lui Nicuşor Dan, din punct de vedere tehnic, înlocuirea celor 210 km de conducte cu bani europeni nu poate fi făcută înainte de înlocuirea altor 63 km.

"Toţi cei 63 de km au fost alocaţi de administraţia Firea companiei municipale Energetica, care în mandatul Firea a reuşit să înlocuiască 7 km! A trebuit mai întâi să deblocăm situaţia financiară (pentru că nu mai venea nimeni să lucreze cu Primăria) şi apoi să scoatem la licitaţie 40 de km din cei 63 (deoarece, altfel, compania Energetica ar fi terminat cei 56 km rămaşi în 6-7 ani), pe care începem lucrările primăvara asta. Am lăsat 16 km la Energetica, care a făcut 9 km anul trecut. Abia apoi putem lucra la cei 210 km, pentru care atribuirea este în curs. Am semnat pentru asta parteneriatul cu ANAP şi cu Banca Mondială", a explicat primarul general.

Anterior, Gabriela Firea a scris pe Facebook că este "inexplicabil" de ce primăria nu a scos la licitaţie proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare a reţelei de termoficare, adăugând că Bucureştiul riscă să piardă fondurile.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt