Decoraţiunile de Crăciun, vedetele sezonului

Decoraţiunile de Crăciun, vedetele sezonului

Coroniţele de Crăciun şi aranjamentele pentru masă sunt la mare căutare în această perioadă. În florăriile din Cluj şi Bihor, clienţii s-au înscris chiar şi pe liste de aşteptare. Este primul an în care cererea a fost atât de mare. Florarii au muncit zi şi noapte la ornamentele de sărbătoare. Şi de această dată, cei mai mult români au cumpărat cea mai populară floare, Crăciuniţa.

Din 1 decembrie a început agitaţia în florării. Comezile au venit pe bandă rulantă. Cele mai cerute au fost coroniţele de brad, care pot fi puse pe uşă, verandă sau balcon. Ioana, de exemplu a cumpărat 11 aranjamente. La florăriile din Beiuş se găsesc coroniţe pentru toate buzunarele. Ca în fiecare an, crăciuniţele sunt pe primul loc în preferinţe. În Vrancea s-au vândut foarte bine. În spatele acestei flori există şi poveste impresionantă.

Pepita a cules atunci un buchet de buruieni şi l-a aşezat lângă ieslea în care se afla Iisus. În acel moment, s-au transformat în florile nopţii sfinte pe care noi le numim acum Crăciuniţe.

foto: magnolia.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt