Dauna medie RCA a crescut cu 6% în primul semestru; dauna pentru vătămări corporale şi deces a urcat cu 48%

Dauna medie RCA a crescut cu 6% în primul semestru; dauna pentru vătămări corporale şi deces a urcat cu 48%

Dauna medie RCA în prima jumătate a acestui an a fost de 9.128 lei, în creştere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce dauna medie pentru vătămări corporale şi deces a urcat cu 48%, la 67.566 lei, susţin reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Precizarea a fost făcută ca reacţie la comunicatul Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), care solicită instituţiilor statului să ancheteze piaţa de asigurări obligatorii RCA din România care, potrivit organizaţiei, a devenit o mare problemă socială care afectează peste 8 milioane de români.

"Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România vine cu o serie de clarificări după ce în spaţiul public au fost lansate din nou informaţii false privind piaţa asigurărilor RCA, de către o asociaţie din zona de transporturi comerciale fără competenţe în domeniul asigurărilor. Materialul, transmis astăzi mass-media, conţine mai multe erori de calcul şi, din păcate, porneşte şi de la informaţii false. Astfel, pentru corecta informare a tuturor românilor, aducem următoarele clarificări: Dauna medie RCA în prima jumătate a anului 2021 este 9.128 lei, faţă de 8.609 lei în semestrul 1/2020, şi nu 7.832 lei, aşa cum fals afirmă asociaţia respectivă. Numai pentru vătămări corporale şi deces, dauna medie a crescut de la 45.657 lei în semestrul 1/2020 la 67.566 lei în perioada similară a anului 2021, în creştere cu 48% (conform Raportului ASF privind Evoluţia pieţei de asigurări, pag. 44)", se menţionează în comunicat.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt