Ceea ce ar fi trebuit să fie un motiv de bucurie pentru mulţi şoferi s-a transformat în revoltă pentru sătenii din estul ţării. Lucrările la Autostrada A7, numită şi autostrada Moldovei, stârnesc supărare după ce mai mulţi localnici din Buzău s-au trezit cu terenurile luate peste noapte.
Zeci de hectare de pământ care le aparţin sătenilor din comuna Vadu Paşii au fost incluse în proiectul autostrăzii, fără însă ca proprietarii să fie anunţaţi.
Revoltaţi, oamenii care locuiesc lângă şantier cer explicaţii. Ei spun că terenurile le-au fost vândute fără acordul lor şi nu au primit niciun ban. Mai mult, unele case au început să crape din cauza utilajelor care lucrează fără încetare. Aşa a păţit şi Anatoliu. A muncit în străinătate peste 20 de ani că să-şi poată ridica o locuinţă nouă. Abia s-a mutat, iar fisurile au apărut peste peste tot.
Iancu Dănoiu are şi el trei hectare de pământ. Unul i-a fost luat pentru construcţia autostrăzii.
Alţi localnici au de suferit pentru că drumurile de pe câmp sunt blocate. Practic autostrada devine o graniţă între loturile cu acelaşi proprietar, iar oamenii sunt obligaţi să ocolească zeci de km.
De cealaltă parte, autorităţile susţin că oamenii ştiau de mult că terenurile le vor fi luate şi că vor primi banii.
Autostrada A7 , care uneşti oraşul Ploieşti cu Paşcani, numită şi Autostrada Moldovei, este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră finanţat prin PNRR din toată Uniunea Europeană.
Autostrada are o lungime de 320 de km şi include 13 loturi de execuţie. Toate trebuie să fie gata până în 2025.