Castanele sunt vedetele acestei toamne. Prăjite cu atenţie, mirosul lor îmbietor îi ademeneşte pe gurmanzi. Din castane bucătarii fac şi deserturi delicioase. Unde mai pui că sunt bune şi pentru sănătate. Cei care se gândesc să înceapă o afacere în domeniu trebuie însă să ştie că vor culege roadele abia peste 20 de ani.
Familia Moga din Sângeorgiu de Mureş păstrează de peste şapte decenii tradiţia castanelor. Din pasiune, au decis să înfiinţeze o plantaţie modernă. Primele roade le vor culege abia peste mulţi ani, aşa că până atunci importă micile delicii culinare din Spania.
O cutie cu castane gata prăjite costă 10 lei.
Procedeul, deşi pare simplu la prima vedere, are câteva secrete.
Desertul pe bază de piure de castane este un preparat tot mai popular în restaurantele din vestul ţării. Reţeta care
poate fi pregătită cu uşurinţă şi acasă.
La final, peste conţinut se adaugă coacăzele şi se pune mentă.
Specialiştii recomandă piureul de castane şi în cazul persoanelor aflate în convalescenţă, slăbite sau anemice.