Proiectul legii privind majorarea salariului minim în industria alimentară şi agricultură, la 3.000 de lei/brut, face o mare nedreptate angajaţilor din sectoarele ape minerale şi îmbutelierea altor ape, sucurilor din fructe şi legume, bere, precum şi celor din domeniul pisciculturii, deoarece aceştia nu vor beneficia de prevederile legislative, atenţionează reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară - Sindalimenta, într-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.
"Impunerea unui salariu minim garantat în industria alimentară şi agricultură a fost una din măsurile solicitate de sindicatele şi patronatele din cele două sectoare. Faptul că Guvernul a decis să sprijine proiectul de lege privind stabilirea unui salariu minim garantat de 3.000 de lei brut în cele două ramuri, prin includerea lui în programul guvernamental "Sprijin pentru România" a fost o decizie pe care noi am salutat-o, mai ales că pe această temă am avut şi o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă care ne-a promis tot sprijinul pentru urgentarea adoptării legii. Legea a trecut de Camera Deputaţilor, for decizional, urmând să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi publicată în Monitorul Oficial. Din păcate însă, în forma sa actuală, viitoarea lege face o mare nedreptate angajaţilor din sectoarele ape minerale şi îmbutelierea altor ape, sucurilor din fructe şi legume, bere, precum şi angajaţilor din domeniul pisciculturii deoarece aceştia nu vor beneficia de prevederile legii. Este vorba despre circa 10.000 de angajaţi care s-au trezit că, deşi activează în industria alimentară şi agricultură, au fost excluşi de la prevederile viitoarei legi", precizează sursa citată.
agerpres.ro