Hackerii speculează situaţia din Ucraina cu campanii false pentru ajutoare umanitare, iar 1 din 25 de mesaje trimise la nivel global vizează România, avertizează cercetătorii în securitate informatică ai Bitdefender, într-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.
"E-mail-urile încearcă să emoţioneze destinatarii şi invocă impactul asupra comunităţilor din Ucraina şi numărul tot mai mare de refugiaţi care fug din ţară şi au nevoie de provizii şi locuinţe. Escrocheriile caritabile prin e-mail au atins un vârf pe 2 martie, potrivit Bitdefender. O anumită campanie, care folosea ca subiect "Fiţi alături de poporul ucrainean. Acceptăm acum donaţii în criptomonede. Bitcoin, Ethereum şi USDT", provenind de la adrese IP din China, a ajuns la zeci de mii de căsuţe de e-mail pe 2 martie. 25% dintre e-mailurile înşelătoare au fost direcţionate către utilizatori din Marea Britanie, 14% din SUA, iar unul din 25 de mesaje a vizat ţinte din România", notează specialiştii.
Potrivit sursei citate, încă din data de 25 februarie, laboratoarele antispam ale Bitdefender au raportat primele semne ale escrocilor care exploatează invazia Ucrainei de către Rusia şi ştirile despre cetăţenii ucraineni care fug din ţară.
agerpres.ro