Scenariu pentru trei zile de beznă - Prima News

Scenariu pentru trei zile de beznă

România trebuie să fie pregătită pentru o pană totală de curent! Declarația îi aparține lui Raed Arafat și vine în contextul în care zilele de benză totală din Ucraina și Moldova sunt tot mai dese. În cazul României se vorbește acum despre un scenariu în care 72 de ore nu am avea curent.

Sunt mai multe motive pentru care românii ar putea rămâne în beznă, nu doar un eventual război, ci chiar fenomene naturale, precum viscolul. Fiecare dintre noi trebuie să ia în calcul faptul că, în timpul unei pene generale de curent, nu funcționează nici bancomatele, nici centralele termice, nici magazinele. Românii vor trebui să se bazeze pe propria cămară, în care să fie conserve, apă și medicamente.

Un alt lucru elementar într-o astfel de situaţie îl reprezintă generatoarele. În special pentru spitale și insituțiile de strictă necesitate.

România nu este singura țară care se pregătește pentru un astfel de scenariu. Austria și Germania își pregătesc populația prin antrenamente pentru o situație de criză. La noi, Transelectrica susține că poate relua alimentarea cu energie electrică în cel mult şase ore de la producerea unui black out. Cel puţin asta spun regulamentele europene în vigoare din domeniul energiei.

Total
0
Shares
Total
0
Share