Rusia vrea să testeze arma apocalipsei

Rusia vrea să testeze arma apocalipsei

În timp ce forţele armate ucrainene elibereză teritoriu după teritoriu, un atac nuclear al Rusiei nu poate fi exclus, spun reprezentanţii Statelor Unite. Însă, Rusia a mobilizat submarinul nuclear Belgorod pentru a testa Arma Apocalipsei în încercarea de a intimida din nou Vestul. Pe de altă parte, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, spune că un război nuclear nu ar trebui să aibă loc niciodată.

Anunţul eliberării celor două localităţi din regiunea Herson vine la doar o zi după eliberarea oraşului Lîman, aflat în estul Doneţkului. Kievul are capacitatea ă respingă atacurile invadatorilor, conform secretarului general al NATO. Jens Stoltenberg a vorbit şi despre ce ar însemna un atac nuclear pentru Moscova.

Răspunsul Alianţei Nord-Atlantice ar fi unul pe măsură, susţine fostul director al CIA. În timp ce pe frontul din Ucraina , forţele armate ale Kievului eliberează teritoriu după teritoriu, ruşii continuă bombardamentele. Cele mai recente atacuri au avut loc în Dnipro şi Zaporojie.

În Rusia, la aproape două săptămâni de la anunţul mobilizării parţiale, jumătate din bărbaţii dintr-o regiune aflată în estul ţării s-au întors acasă. Asta, deoarece nu îndeplineau condiţiile necesare pentru a fi trimişi la luptă. Cel care a luat decizia trimiterii lor la luptă a fost demis.

Într-o încercare de a clarifica decretul privind mobilizarea, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu a anunţat că femeile cu pregătire militară nu vor fi recrutate în armată. Anunţul lui Şoigu vine în contextul în care decretul semnat de Putin nu prevede scutirea lor de la recrutare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt