Românii din străinătate trimit mai puţini bani acasă

Românii din străinătate trimit mai puţini bani acasă

Au fost proteste în Marea Britanie, unde oamenii sunt disperaţi din cauza scumpirilor din ultima perioadă. Au ieşit în stradă şi au cerut măsuri urgente din partea guvernului ca să acopere creşterile preţurilor la energie, la alimente, la combustibil şi la chirii. Şi românii din Regat sunt afectaţi şi spun că nu îşi mai pot permite să trimită bani acasă, aşa cum făceau până acum.

Mii de britanici au ieşit în stradă să protesteze faţă de creşterea costului vieţii. Îngheţaţi preţurile, nu oamenii, au spus nemultumiti de scumpirile bruste din ultima vreme.

Noul guvern conservator al premierului Liz Truss promisese acţiuni imediate pentru a face faţă crizei, dar anunţul făcut săptămâna trecută a reducerilor masive de taxe pentru cei bogaţi a declanşat multă furie. Iarna, care vine se anunţă dură în privinţa facturilor şi va goli buzunarele tuturor. Inclusiv pe cele ale românilor din Marea Britanie.

Marian a fost economist în România. S-a mutat în Anglia, dar în continuare trimite bani acasă, familiei. Trimitea înainte 100 de lire, acum trimite 120-150 de lire pe săptămână. Adica 50% mai mult. El este unul dintre cei norocoşi. Încă îşi mai permite să susţină finaciar rudele. Alţii însă au renunţat.

Inflaţia care se apropie de 10% este la cel mai mare nivel, lira sterlină a ajuns la cel mai scăzut nivel, iar preţurile au explodat. Potrivit unui sondaj recent 51% dintre repondenţi consideră că premierul Liz Truss, în funcţie de mai puţin de o lună, ar trebui să demisioneze.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt