Regularizările umflă facturile - Prima News

Regularizările umflă facturile

Facturile uriașe la energie sunt reclamate tot mai des de mulți consumatori. Ca atare, la începutul ședinței de Guvern de astăzi, premierul Ciucă a anunțat că ANRE și ANPC au început controale și să aplică amenzi.

Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare a declarat aseară, într-un interviu tv, că în cazul facturilor contestate, obligația de plată se suspendă până la primirea unui răspuns de la furnizor, termenul legal pentru această comunicare fiind de 15 zile.

Invitat la FOCUS, Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, susține că ,,suntem în această situație pentru că se fac citiri după un interval mare de timp când, în special din cauza faptului că nu s-a putut intra în apartamentele oamenilor, în curțile oamenilor, nu au fost făcute citiri ale contoarelor.

Referitor la anunțul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei că a aplicat amenzi în valoare de 15 milioane de lei, dar și al Autorității pentru Protecţia Consumatorului care susține că a început controalele, Dumitru Chisăliță a mai spus că ,,este o oarecare liniștire a oamenilor că există un vinovat și că acesta este pedepsit. Însă, din păcate, oameni rămân să plătească în continuare facturile mari pe care le vor plăti de acum încolo. Unii dintre ei, nu vorbesc de toți, căci alții vor plăti facturi precum cele de anul anterior“.


Total
0
Shares
Total
9
Share