Primăvară decisivă în Ucraina

Primăvară decisivă în Ucraina

Pe frontul din Ucraina, ruşii au anunţat că nu există niciun plan de armistiţiu cu ocazia Paştelui Ortodox. Încetarea focului n-ar fi favorabilă însă Ucrainei, susţin analiştii militari de la Institutul Războiului. Răgazul ar oferi timp forţelor Moscovei să se reorganizeze pe poziţii defensive.

În ultimele ore, armata ucraineană a respins peste 50 de atacuri. Oraşele din Donbas sunt bombardate neîncetat. La Bahmut se dau lupte pentru fiecare metru de pământ. Ruşii, în frunte cu unităţile Wagner, susţin că deţin controlul a peste 75 la sută din oraş. Localitatatea e demult una fantomă.

Discuţiile despre un armistiţiu au ajuns într-un punct mort. De altfel, analiştii militari susţin că acesta i-ar favoriza pe ruşi. Peste Ocean, americanii încearcă să identifice sursa scurgerii de informaţii secrete din Pentagon. Pagubele făcute de aparâia informaţiilor clasificate în mediul online nu pot fi încă cuantificate.

Ucraina a reluat exporturile de energie electrică spre Europa după o pauză de şase luni. Momentul e unul sombolic şi arată că bombardarea masivă de către ruşi a infrastructurii energetice nu a dus la paralizarea acestei industrii critice a Kievului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt